Select4U

De belangrijkste voordelen van detacheren voor werkgevers

Detacheren betekent het inhuren van een (technisch) professional via een derde partij. Voor het inhuren van personeel door middel van detacheren wordt veelal gebruik gemaakt van een uitzend- of detacheringsbureau zoals Select4U.

Als het gaat om detacheren, dan is het detacheringsbureau de formele werkgever van de ingehuurde (technische) professionals. Een bedrijf kan vervolgens één van deze (technische) professionals, die veelal beschikken over specifieke kennis en vaardigheden, via het detacheringsbureau inhuren. Het detacheringsbureau is daarmee de formele werkgever maar het bedrijf is de opdrachtgever van het gedetacheerde personeel. Dit is meteen ook één van de grote voordelen van detacheren. Daarnaast zijn er voor werkgevers nog een aantal voordelen als het gaat om detacheren van personeel.

De voordelen van detacheren

De grootste voordelen van detacheren zijn bijvoorbeeld de flexibiliteit voor de inhurende organisaties en de kwaliteit van het personeel. Daarnaast is de snelheid waarmee het personeel kan worden ingehuurd ook een groot voordeel van detacheren. In het vervolg van dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van detacheren.

Flexibiliteit

Een belangrijk voordeel van detacheren is dat een organisatie niet gebonden is aan een langdurig contract met een werknemer. Dit betekent onder meer dat niet jouw organisatie maar het detacheringsbureau de risico’s draagt bij bijvoorbeeld ziekte of ontslag.  Daardoor wordt voorkomen dat jouw organisatie door moet betalen in het geval van ziekte of een uitgebreide personeelsadministratie hoeft bij te houden. Een ander bijkomend voordeel van detacheren is dat jouw organisatie geen hoge personeelskosten heeft in de periodes wanneer er minder werk is en er dus geen behoefte is aan ondersteuning.

Kwaliteit

Nog een belangrijk voordeel van detacheren is de kwaliteit van het personeel. Een goed detacheringsbureau zoals Select4U heeft namelijk veel geïnvesteerd om de juiste (technische) professionals in het personeelsbestand te hebben. Denk daarbij aan een uitgebreid selectieproces en investeringen in de vorm van opleidingen, trainingen en het stimuleren van persoonlijke ontwikkelen. Dit heeft als voordeel dat het gedetacheerde personeel altijd up-to-date vakkennis heeft. Een ander voordeel van detacheren is dat de gedetacheerde werknemer gewend is aan verschillende omgevingen. Hierdoor kan men vaak snel schakelen en brengt men kennis en ervaring mee vanuit andere organisaties.

Snelheid

De snelheid waarmee het personeel kan worden ingehuurd is ook een groot voordeel van detacheren. Het op basis van detachering inhuren van personeel bespaart uw organisatie namelijk veel tijd en geld. Hiermee hoeft uw organisatie het intensieve proces van werving en selectie niet te starten. Deze taak ligt immers bij het detacheringsbureau. Een detacheringsbureau zoals Select4U beschikt namelijk over een groot netwerk binnen verschillende specialisaties. Hierdoor kan er snel een juiste match worden gemaakt met uw organisatie. Nog een bijkomend voordeel van detacheren is de begeleiding van het personeel vanuit het detacheringsbureau. Hierdoor hoeft u niet zelf te investeren in opleidingen en trainingen.

Korte inwerktijd

Een zeer groot voordeel van het detacheren is de vakkennis en ervaring van de professionals. Hierdoor weet de professional hoe hij of zij in verschillende situaties dient te reageren en hoe er geschakeld moet worden. Daardoor kan de inwerktijd van gedetacheerde professionals worden verkort. De ervaring en kennis is dus een groot voordeel van detacheren. Hierdoor is men snel up and running en eigenlijk direct inzetbaar bij een nieuwe organisatie.

Zekerheid en continuïteit 

Het grootste voordeel van detacheren is de zekerheid die het met zich meebrengt. De zekerheid van bekwaam personeel dat snel ingezet kan worden, weinig tot geen inwerktijd nodig heeft en waar jouw organisatie niet langdurig aan is gebonden. Hierdoor kan gemakkelijk en snel worden opgeschaald of afgeschaald. Daarnaast loop je niet het risico dat de kwaliteit van het werk er onder zal lijden. Zoals je ziet komen hier alle voordelen van detacheren bij elkaar.

Detacheren via Select4U

Select4U detacheert alleen echte specialisten die direct impact kunnen hebben binnen jouw organisatie. Als opdrachtgever kunt u er op vertrouwen dat de technische specialisten die wij detacheren professioneel te werk gaan en een positieve impuls geven aan uw organisatie. Wij weten immers precies wat wij in huis hebben

Door onze kennis van de arbeidsmarkt, het inzicht in talent en de meest up-to-date kennis van detacheren zorgen wij ervoor dat we snel in staat zijn de perfecte match te vinden tussen onze technische professionals en uw organisatie.  Denkt u aan detacheren en wilt u meer weten over de voordelen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Het team

Maarten Wolvetang

  • 06 - 51 25 61 23
  • mw@select4u.nl
Contact

Petra Massop

  • 06 - 52 59 96 28
  • pm@select4u.nl
Contact