Nieuws

Interview – Wouter Kok

26 juli 2018

1. Kan je in het kort iets vertellen over jezelf?

Mijn naam is Wouter Kok, ik ben 25 jaar oud en kom uit Varsselder. Ik heb mijn havodiploma, en ben momenteel aan het werk. Ik ben een echt buitenmens en het liefst aan de waterkant. Vissen vanuit een bootje met vrienden, daar kan ik echt van genieten.

2. Je zat via Select4U bij een metaalbedrijf maar zat daar niet op je plek, kan je hier meer over vertellen?

Vanuit Select4U heb ik gewerkt bij een metaalbedrijf. Na het behalen van mijn havodiploma ben ik daar begonnen met werken. Dit heb ik ongeveer twee jaar gedaan.

Het klopt dat ik twee jaar lang heb gewerkt bij een bedrijf waar ik mij niet op mijn plek voelde. Dit heb ik gedaan omdat ik simpelweg gewoon geld wilde verdienen. Ik had een reis gepland en daarvoor zette ik geld aan de kant.

3. Op een bepaald moment kwam je in gesprek met Select4U. Hoe is dat zo ontstaan?

Momenten wanneer ik contact had met Select4U, kreeg ik altijd de vraag hoe het ging op werk? Op een gegeven moment heb ik aan de bel getrokken. Ik heb aangegeven dat ik graag iets anders zou willen doen. Hierna zijn we een keer om tafel gaan zitten en hebben we gekeken naar wat ik van belang vond in mijn werk.

Ik heb aangegeven dat ik niet meer op mijn plek zat in de metaal en dus overwoog om iets anders te gaan doen. Maar wat was nog even de vraag. Vanuit Select4U hebben ze mij hierin goed geholpen. Door onder andere te vragen wat ik leuk vind en waar mijn interesses liggen is het balletje langzaam gaan rollen. Er kwam al snel uit dat ik graag in de natuur iets wilde doen. Zelf beslissingen moet kunnen nemen en een eigen verantwoordelijkheid hebben.

Nadat verschillende zaken voorbij waren gekomen stelde Maarten voor om een oude buurman van hem te benaderen. Hij is werkzaam via het Waterschap als muskusrattenvanger. Het eerst contact is gelegd via Select4U om te vragen of dit akkoord was en vervolgens heb ik een afspraak met hem gemaakt. Na een goed gesprek mocht ik een afspraak maken om mee te lopen. En van 1 dag meelopen werden het er al snel meer. Na enige tijd wist ik zeker dat dit wel iets voor mij kon zijn en er kwamen ook een paar vacatures vrij (toeval?). Na mijn sollicitatiegesprek en veldtest ben ik aangenomen. Momenteel ben ik daar nog steeds werkzaam.

4. Als je nu terug kijkt op hoe het allemaal gelopen is, wat zou je willen delen met mensen die Select4U nog niet kennen?

Ik kan Select4U iedereen aanraden. Ik heb voor verschillende uitzendbureaus gewerkt maar heb de omgang van Select4U toch wel op een andere manier ervaren. Het is een uitzendbureau waar ze je gezicht herkennen en waar ze moeite doen om het jou naar je zin te maken.

Het personeel is ook heel behulpzaam en zijn altijd bereikbaar. Bellen, appen of mailen het kan allemaal. Doordat Select4U echt interesse in mij als persoon toonde, vind ik ze eruit springen als uitzendbureau. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt, mijn complimenten hiervoor!

5. Zit je nu op je plek?

Zeker, ik zit nu helemaal op mijn plek. Na een goed gesprek heb ik mijzelf kunnen laten zien door middel van een paar meeloopdagen. Ook door Waterschap Rijn en IJssel is dit goed bevallen en ik ben momenteel daar werkzaam als beverratvanger. Dit bevalt super!

6. Ben je vanuit Select4U goed geplaatst?

Ja ik ben super goed geholpen door Select4U en hier ben ik ze ook zeer dankbaar voor. Wat begon als een tip van Maarten is uiteindelijk mijn baan geworden waar ik elke dag met plezier naar toe ga.

Ondertussen werk ik niet meer voor Select4U, dat zegt toch wel wat over Select4U. Het gaat hun niet alleen om de centen. Ik kan Select4U dan ook aan iedereen aanbevelen. Ze doen er alles aan om het jou naar je zin te maken. Ze hebben het beste met je voor.