Select4U

Nieuws

Geen reserveringen meer over? Geen paniek!

27 juli 2022

Wij willen je graag informeren over de mogelijkheid om een WW-uitkering aan te vragen tijdens een bedrijfssluiting gedurende de zomervakantie.


Het kan zijn dat het bedrijf waar je werkzaam bent, drie weken een algehele bedrijfssluiting heeft, dat wil dus zeggen dat je niet aan het werk kan gaan en dus geen inkomen hebt. Als uitzendkracht bouw je hiervoor reserveringen op om deze periode te overbruggen.

Als je tijdens de bedrijfssluiting te weinig vakantie uren hebt opgebouwd en je uren te kort komt, kun je hiervoor WW-uitkering aanvragen bij het UWV.
Wij raden aan om 1 week voor de bedrijfssluiting de WW-aanvraag in te dienen.

Je kunt via de site van het UWV een WW-uitkering aanvragen voor de dagen waarop je niet kan werken, hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan. Lees deze goed door. Hieronder hebben wij een link bij gevoegd hoe je de WW-uitkering aan moet vragen.

De voorwaarden kun je vinden op de site van het UWV, de link naar de uitgebreide omschrijving is www.uwv.nl/particulieren/werkloos/ik-word-werkloos.

Voor het aanvragen van een tijdelijke WW-uitkering kun je naar http://www.uwv.nl/particulieren/direct-doen/aanvragen-ww-uitkering.aspx gaan en vraag je een tijdelijke WW-uitkering aan.

Je kunt ook altijd contact met ons opnemen als je ergens vragen over hebt of als je er niet uitkomt!
 

Let op: wij kunnen niet aangeven of je in aanmerking komt voor een WW-uitkering of hoe hoog deze zal zijn, hier gaat alleen het UWV over.