Select4U

Nieuws

Hoe werkt een uitzendbureau.

20 april 2022

Als eerste wat is een uitzendkracht:

Een uitzendkracht is een werknemer die in dienst van een uitzendbureau is, en als werknemer voor dat uitzendbureau naar bedrijven wordt gestuurd om daar werkzaamheden te verrichten. Wettelijk is er geen enkele binding met de opdrachtgever in het geval van betaling of inzet. Dit wordt gedaan door het uitzendbureau. Wel is het uitzendbureau verplicht om de CAO van het bedrijf toe te passen waar de uitzendkracht wordt ingeleend en daar het loon aan te koppelen.

Wat komt er allemaal bij kijken als je bij ons als uitzendkracht aan het werk gaat.  Dit laten we in het onderstaand stappenplan zien.

1.            We hebben je benaderd of je komt gezellig bij ons binnenlopen, Leuk! Tijdens een kop koffie/thee gaan we het gesprek met je aan en horen wat je wensen zijn. We hebben hiervoor een intakelijst ontwikkeld waar vragen op staan om je beter te leren kennen.

2.            We hebben een (hopelijk goede) indruk van je gekregen en gaan op zoek naar een passende functie.

3.            We leggen de vacatures bij je neer die wij geschikt vinden voor je. Zit er wat bij? Top! Dan gaan we het bedrijf benaderen voor een kennismakingsgesprek.

4.            Jij hebt een positief gesprek gehad en je zou graag bij het bedrijf aan de slag gaan. Ook het bedrijf wil met je verder.  Dat is mooi, dan gaan we over op het contract!

5.            We gaan het uurloon en het tarief bespreken en als alle partijen akkoord zijn gaan we......

6.            Contract opstellen, beide getekend en alles dubbelcheck? Gefeliciteerd met je nieuwe baan en succes!

Dit is een kleine samenvatting van hoe wij te werk gaan. Wij vinden het altijd belangrijk dat we naar de wensen van de kandidaat luisteren en dat we samen een passende baan kunnen vinden, niets voor niets zijn we daarom ook Select4U 😊